Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βαγγέλης Πέττας: Ο λαός ας βάλει το χέρι του

02.05.2017
 (Χαιρετισμός για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων)
Αγαπητοί φίλοι,
Με αφορμή τη σημερινή μέρα μνήμης και τιμής των αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης  θέλω από αυτό το βήμα να τονίσω πως, την ώρα που η εργατική τάξη και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πλήττονται  θανάσιμα, οι χωριστές συγκεντρώσεις προσφέρουν εκ των πραγμάτων την καλύτερη υπηρεσία στο  μνημονιακό καθεστώς που έχουν επιβάλλει και στηρίζουν τα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Σήμερα εκείνο που επείγει είναι  ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας  όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην παθητικότητα και την αγωνιστική αδράνεια.
Όσοι δεν συμπράττουν στη δημιουργία ενός μεγάλου μετωπικού – αντιμνημονιακού – δημοκρατικού – ριζοσπαστικού κινήματος εξουσίας, βοηθούν στη διαιώνιση της σημερινής εφιαλτικής πραγματικότητας.
Όσοι συμφωνούν ότι ο τόπος και ο λαός πρέπει να απαλλαγούν από τα δεσμά του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και από τη φυλακή του ευρώ, αλλά αρνούνται τη συνεργασία και την προώθηση, χωρίς εξαιρέσεις, ενός μεγάλου  μετώπου, με πρόσχημα δήθεν «αντικαπιταλιστικούς – ταξικούς στόχους», συμπράττουν στο συνεχιζόμενο βρώμικο έργο, μέχρι χαριστικής βολής, κατά του λαού και του τόπου.
Ένας μεγάλος επαναστάτης και διανοητής της εργατικής τάξης λέει: «Όποιος φοβάται το πυκνό δάσος που περιβάλλει το παλάτι των ιδεών, όποιος δεν ανοίξει δρόμο με το ξίφος για να ξυπνήσει με ένα φιλί την κοιμωμένη βασιλοπούλα, αυτός δεν αξίζει ούτε εκείνη ούτε το βασίλειό της». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
 

Βαγγέλης Πέττας: Συνταξιούχος, μέλος του ΑΚΕΠ και της Λαϊκής Ενότητας