Σάββατο 06.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γνωστό πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα όλων των εποχών!

06.04.2017


Ένα τσουχτερό πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα μπορεί να σου χαλάσει τη μέρα, εδώ όμως μιλάμε για ποσό που καταστρέφει όλη τη χρονιά.

Αυτό είναι το σκληρό μάθημα που έμαθε η 28χρονη Σκοτσέζα Carly Mackie, όταν το ποσό από τις απανωτές κλήσεις που συνέχιζε να αγνοεί έφτασε στο αστρονομικό νούμερο των 28.500 ευρώ.

Οι σχεδόν καθημερινές παραβάσεις της είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι άφηνε το αμάξι έξω από το σπίτι της μητέρας της, σε μέρος όπου απαγορευόταν η στάθμευση.

paprarkknddkgrgrryrge2

Η Carly πίστεψε ότι επειδή τα πρόστιμα βεβαιώνονταν από ιδιωτική εταιρία δεν είχαν καμία ισχύ. Πάρκαρε εξάλλου έξω από το οικογενειακό πάρκινγκ, κι έτσι θεωρούσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

paprarkknddkgrgrryrge3

Η εταιρία δήλωσε πως η κοπέλα δεν έκανε ποτέ ένσταση για τις παραβάσεις, το πράγμα έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από 16 μήνες αψιμαχιών και ο δικαστής επιδίκασε τελικά το δυσθεώρητο ποσό, προσαυξημένο με τόκο 8% τον χρόνο.

paprarkknddkgrgrryrge1

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για τους Σκοτσέζους να θεωρούν ότι οι παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα από τρίτες εταιρίες δεν έχουν καμία ισχύ, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει ωστόσο άλλη γνώμη, καθώς το 2015 προέβη σε μια απόφαση-σταθμό που δικαίωνε τις συνεργαζόμενες με τον δήμο ιδιωτικές εταιρίες βεβαίωσης τροχαίων παραβάσεων…

paprarkknddkgrgrryrge4

Κάντε Like το newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr