Πέμπτη 19.09.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απεργούν οι Τρικαλινοί μικροβιολόγοι από τις 23 έως τις 25 Μαΐου

21.05.2019 /

Απεργούν από αυτή την Πέμπτη 23  έως και το Σάββατο 26 Μαΐου οι Τρικαλινοί μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι, διότι όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση «Εδώ και τρία χρόνια εισπράττουμε διαρκώς υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός, ότι θα μειωθούν οι περικοπές που μας κάνουν και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας εξυπηρετεί το 95% των αναγκών των πολιτών της χώρας για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με εξειδικευμένους και έμπειρους Ιατρούς και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε φιλικές και ευπρεπισμένες εγκαταστάσεις, είμαστε καθημερινά δίπλα σας, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και την αξιοπρέπειά σας. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήξη της. Θεωρώντας ότι η υγεία των πολιτών της χώρας είναι σε δεύτερη μοίρα, διαμορφώνει την τελευταία τριετία ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρήματα που αναλογούν ετησίως σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα για επισκέψεις σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, είναι μόλις 37 ευρώ. Κρατώντας στα χέρια σας ένα παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, οι μοναδικές αληθείς πληροφορίες που λαμβάνετε είναι οι εξετάσεις που πρέπει να διενεργήσετε και το ποσό της συμμετοχής που οφείλετε να καταβάλετε. Η πληροφορία για το ποσό με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποζημιώσει τον πάροχο που εσείς επιλέξατε είναι ψευδής. Η αμοιβή για κάθε ιατρική υπηρεσία που αναγράφεται στο παραπεμπτικό σας αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ από 50%-60% χαμηλότερα, λόγω περικοπών που μας κάνουν. Εδώ και τρία χρόνια εισπράττουμε διαρκώς υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός, ότι θα μειωθούν οι περικοπές που μας κάνουν και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Και προσθέτουν: «Όλες οι ιδιωτικές μονάδες Π.Φ.Υ. βρίσκονται ένα στάδιο πριν βάλουν λουκέτο, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αναγκαστούν να «στοιβάζονται» στα Δημόσια Νοσοκομεία για μία ακτινογραφία και μία εξέταση αίματος. Για το λόγο αυτό, το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, αποφάσισαν στις 23, 24 και 25 Μαΐου να παραμείνουν κλειστές.  Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση να αυξηθεί η δική σας δαπάνη. Ζητάμε όμως να γίνει σεβαστό από την κυβέρνηση το έργο και η προσφορά μας, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να εκμηδενιστεί το μέτρο των περικοπών. Αν δεν εισακουστούμε, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας. Θέλουμε όμως να γνωρίζετε, ότι δεν έχουμε πολιτική σκοπιμότητα. Αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία και για να είμαστε δίπλα στην υγεία σας με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον ιδιωτικό τομέα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μικροβιολόγοι – Βιοπαθολόγοι Νομού Τρικάλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοκοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ), Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ)».

Στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων

 

Τη στήριξη του, στην απεργία των μικροβιολόγων εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων μέσω ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρει «Οι Ιατροί-Μικροβιολόγοι του Νομού μας θα απεργήσουν στις 23,24 και 25 Μαΐου 2019. Η στήριξη όλων μας στις κινητοποιήσεις τους είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη, γιατί το παράλογο και άδικο claw back οδηγεί στο κλείσιμο των Ιατρείων τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των γιατρών της χώρας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους ασθενείς και συμπολίτες μας το δίκαιο των κινητοποιήσεων και την εφεύρεση της ‘‘αρπαγής’’ με το claw back ως αναγκαστικό τρόπο κλεισίματος των λογαριασμών του κράτους με ιδιώτες παρόχους.

Ο Ι.Σ.Τ συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων Μικροβιολόγων και ενημερώνει τους πολίτες του Νομού μας ότι η τριήμερη απεργία, είναι κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους. Οι εξετάσεις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γίνονται με ζημιά από τα εργαστήρια. Οι τιμές ΦΕΚ μειώνονται αρχικά κατά 50%, και στη συνέχεια με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις ισοδυναμούν σε περικοπές της τάξης του 70%.Με αυτά που απομένουν αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

Δεν πάει άλλο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων ζητά την κατανόηση σας»