Κυριακή 26.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτες ανακαλύψεις στις αυλές σπιτιών

19.01.2017

Και ποιος δε θα ήθελε να ανακαλύψει θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας θαμμένους στην αυλή του σπιτιού του.

Ωστόσο οι παρακάτω ανακαλύψεις μάλλον δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Ferrari

proiuasdfyat2

Το 1978, δύο παιδιά έσκαβαν το έδαφος στην πίσω αυλή τους στο Λος Άντζελες όταν έπεσαν πάνω σε μια θαμμένη Ferrari Dino 246 GTS.

Όταν η αστυνομία ξέθαψε το αυτοκίνητο ανακάλυψε ότι είχε κλαπεί. Η ταφή του οφειλόταν σε ασφαλιστική απάτη. Η Ferrari παραδόθηκε στην ασφαλιστική εταιρεία και στη συνέχεια πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Μεσαιωνικός θησαυρός

proiuasdfyat4

Το 2007, ένας άνδρας από την Αυστρία βρήκε ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκιο στην πίσω αυλή του. Μέσα υπήρχαν περίπου 200 κοσμήματα, όπως δαχτυλίδια, καρφίτσες και πόρπες.

Μετά την ανακάλυψή του ωστόσο τα φύλαξε όλα στο υπόγειο του για δύο χρόνια μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει και θυμήθηκε τον θησαυρό.

Όταν οι ειδικοί αξιολόγησαν τα κοσμήματα ανακάλυψαν ότι ήταν περίπου 650 ετών και ο άνδρας τα δώρισε όλα στο μουσείο της πόλης του.

Μετεωρίτες

proiuasdfyat5

Ο Radivoje Lajic από τη Βοσνία δε χρειάστηκε να ψάξει καθώς οι μετεωρίτες έπεσαν έξι φορές στη βεράντα του σπιτιού του.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου επιβεβαίωσαν ότι ήταν πραγματικοί μετεωρίτες και εξέτασαν τη μαγνητική δραστηριότητα γύρω από το σπίτι του για να κατανοήσουν την αιτία αυτής της ανωμαλίας.

Ο ίδιος βέβαια αποφάσισε πρόσφατα να ενισχύσει τη στέγη του με ράβδους χάλυβα.

Ένα άψογα διατηρημένο καταφύγιο

proiuasdfyat6

Όταν ο Chris και η Colleen Otcasek αγόρασαν το σπίτι τους στην Καλιφόρνια ήξεραν για το καταφύγιο στην πίσω αυλή τους, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ένας μηχανικός που είχε ζήσει προηγουμένως στο σπίτι το είχε κατασκευάσει στο παρελθόν για τον εαυτό του.

Ο Chris και η Colleen πίστευαν ωστόσο ότι μετά από περισσότερα από 50 χρόνια δεν θα βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Έκαναν λάθος όμως, καθώς μέσα υπήρχε πλήρης εξοπλισμός σε άριστη κατάσταση όπως χαρτοπετσέτες, υπνωτικά χάπια, κονσερβοκούτια, καφές, βιβλία και περιοδικά.

Οστά Ινδιάνου χιλίων ετών

proiuasdfyat8

O Ali Erturk, ένα 14χρονο αγόρι από την πόλη Salt Lake έκανε μια μακάβρια ανακάλυψη το 2014 σκάβοντας στην αυλή του, καθώς βρήκε θαμμένα ανθρώπινα οστά.

Ο πατέρας του αγοριού κάλεσε την αστυνομία και η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ήταν τα οστά ενός Ινδιάνου που είχε ζήσει εκεί περίπου 1.000 χρόνια νωρίτερα.

Οι αρχαιολόγοι συνέχισαν τις ανασκαφές στην αυλή με την ελπίδα να βρουν ινδιάνικο νεκροταφείο, το οποίο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν περισσότερα για τους αρχαίους πολιτισμούς.

Τσάντα αξίας 164 χιλιάδων ευρώ

proiuasdfyat9

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Mack Reed από το Λος Άντζελες αποφάσισε να εγκαταστήσει ηλιακούς συσσωρευτές στη στέγη του σπιτιού του. Όταν άνοιξε το υπόγειο του ωστόσο ανακάλυψε μια τσάντα γεμάτη βάζα, πακέτα και φακέλους με μαριχουάνα.

Προφανώς, όταν ο Reed δεν ήταν στο σπίτι, κάποιος μπήκε στον κήπο του και έκρυψε τα ναρκωτικά. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι άξιζαν περίπου 164 χιλιάδες ευρώ.

Ο Reed άφησε ένα σημείωμα για τους εγκληματίες σε περίπτωση που επέστρεφαν, λέγοντας: «Έχω βρει την τσάντα και κάλεσα την αστυνομία. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και το σπίτι μου τέθηκε υπό επιτήρηση. Συγγνώμη».

Ένας από τους μεγαλύτερους κρυμμένους θησαυρούς στην ιστορία των ΗΠΑ

proiuasdfyat10

Το 2013, ένα παντρεμένο ζευγάρι βρήκε ένα κρυμμένο θησαυρό, ενώ έβγαζε βόλτα το σκυλί στην αυλή. Είδαν ένα σκουριασμένο κουτί να ξεπροβάλλει από το έδαφος με χρυσά νομίσματα στο εσωτερικό του.

Ξέθαψαν περισσότερα από οκτώ κουτιά γεμάτο νομίσματα που κόπηκαν από το 1847 έως το 1894. Η ονομαστική αξία τους ήταν 26.187 ευρώ.

Τα νομίσματα ήταν τέλεια διατηρημένα και κάποια από αυτά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Το ζευγάρι πούλησε τα περισσότερα σε δημοπρασία.

Κανείς δεν ξέρει πώς αυτά τα κουτιά έτυχε να είναι στην πίσω αυλή τους ενώ η συνολική αξία τους είναι περίπου εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Λείψανα δεινοσαύρων

proiuasdfyat11

Το 1997, ο John Lambert από το Ίπσουιτς της Αγγλίας αποφάσισε να χτίσει ένα φράχτη γύρω από το σπίτι του.

Ενώ έσκαβε, χτύπησε πάνω σε ένα μεγάλο κόκκαλο με το φτυάρι του, αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή και το πήγε στο στάβλο του, ξεχνώντας το για 16 χρόνια.

Το 2013, τελικά έδωσε το εύρημά του σε ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για οστό ενός Πλειόσαυρου – ένα γιγαντιαίο θαλάσσιο φίδι που κατοικούσε στη Γη 60 με 250 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ένα προϊστορικό κέλυφος από αρμαντίλλο

proiuasdfyat3

Ο Jose Antonio Nievas από την Αργεντινή βρήκε ένα τεράστιο αυγό δεινοσαύρου, όπως το αποκαλούσε, κοντά στο αγρόκτημα του.

Αποδείχθηκε ωστόσο ότι ήταν το κέλυφος ενός γλυπτόδους – ενός προϊστορικού αρμαντίλλο στο μέγεθος ενός Volkswagen Beetle.

Η τρύπα που βρέθηκε στο κέλυφος του πιθανώς έγινε από άλλο αρμαντίλλο κατά τη διάρκεια τσακωμού.

 

Πηγή: newsbeast.gr