Δευτέρα 17.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αγριεύει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες

22.01.2015

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ – Οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο, Παρασκευή, και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Στο Ιόνιο, την ηπειρώτη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο αύριο Παρασκευή προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).

2. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

3. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

4. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες
Σάββατο 24 Ιανουαρίου
Στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιανουαρίου
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με σταδιακή εξασθένηση την Τετάρτη από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

[fbcomments]