Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ένα δέντρο 700 ετών βρίσκεται μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό για έναν ξεχωριστό λόγο

29.01.2017

Υπάρχει ένας σταθμός τρένου στα προάστια βορειοανατολικά της Οσάκα της Ιαπωνίας, η οποία αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα τεράστιο δέντρο καμφορά που απλώνεται μέσα από μια τρύπα στην πλατφόρμα.

dnrtsidstja2

Οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το δέντρο είναι περίπου 700 ετών και η ιστορία του είναι γεμάτη από προλήψεις αλλά και την αγάπη των ντόπιων.

Ο σταθμός Kayashima άνοιξε δίπλα στο δέντρο το 1910. Ωστόσο, μετά από 60 χρόνια η αύξηση του πληθυσμού απαίτησε την επέκταση του σταθμού, που εγκρίθηκε το 1972.

dnrtsidstja3

Το δέντρο επρόκειτο να κοπεί για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα κατασκευή. Ωστόσο όποιος προσπαθούσε να κόψει το δέντρο ήταν καταδικασμένος να αποτύχει λόγω κάποιου ατυχούς γεγονότος.

Ένας άνδρας που κατάφερε να κόψει ένα κλαδί, ανέβασε υψηλό πυρετό αργότερα την ίδια ημέρα. Άλλοι είδαν καπνό να βγαίνει από το κάτω μέρος του δέντρου.

Όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν τι συνέβαινε με το αγαπημένο δέντρο τους εξοργίστηκαν και απαίτησαν την προστασία του.

dnrtsidstja4

Διάφορες ιστορίες άρχισαν να λέγονται γύρω από τις μαγικές δυνάμεις του δέντρου και έτσι τελικά, οι υπεύθυνοι συμφώνησαν να σχεδιάσουν ξανά την επέκταση και να ενσωματώσουν το δέντρο σε αυτή.

Η κατασκευή άρχισε το 1973 και τελείωσε το 1980.

dnrtsidstja5

Μέχρι σήμερα το δέντρο μεγαλώνει με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ακόμη και ένα μικρό ιερό προς τιμήν του.

dnrtsidstja6dnrtsidstja7dnrtsidstja1

Πηγή: newsbeast.gr