Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ένας LEGOman και η καθημερινότητά του

10.02.2017


Ο πολωνός γραφίστας και σχεδιαστής Michal Kulesza επιμένει στη συνεργασία του με την LEGO. Στη δεύτερη σειρά έργων του με πηγή έμπνευσης τα πλαστικά «τουβλάκια» της δανέζικης εταιρείας, ο Michal λέει ότι «έπεσε μέσα σε ένα κουτί γεμάτο “τουβλάκια” LEGO και το αιφνίδιο αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν ότι τα χέρια μου και το κεφάλι μου μεταμορφώθηκαν σε μέρη μιας LEGO ανθρώπινης φιγούρας».

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, παρακολουθούμε αυτή τη φιγούρα LEGO στις καθημερινές λειτουργίες και «τελετουργικά», να βγάζει βόλτα τον σκύλο της, να καθαρίζει το σπίτι, να ψιλοδιασκεδάζει στην ύπαιθρο.

Ο Michal χρησμοποίησε ένα LEGO «κοστούμι» που φιλοτέχνησε από συνηθισμένα οικιακά αντικείμενα, και αναλώθηκε στο να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό ημερολόγιο της καθημερινότητας αυτής της σε φυσικό μέγεθος φιγούρας του παιχνιδιού.

Οκτώ μήνες «έγραφε» αυτό το ημερολόγιο, μας πληροφορεί το Designboom. Απαθανατίζοντας την τυπική ρουτίνα ενός LEGO man: να ξαπλώνει για να κοιμηθεί, να παίζει με το σκυλάκι του (είναι συμπαθέστατο), να βουρτσίζει τα δόντια του πριν πάει για ύπνο, να τρώει πίτσα, να οργανώνει τα πάντα στη δουλειά, να σερφάρει στο ίντερνετ, να πηγαίνει για ψάρεμα στο ποτάμι…

lggtyp1

lggtyp2

lggtyp3

lggtyp4

lggtyp5

lggtyp6

lggtyp7

lggtyp8

lggtyp9

lggtyp10

lggtyp11

lggtyp12

lggtyp13

lggtyp14

lggtyp15

Κάντε Like το newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr