Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ένας κόσμος σε γλυκιές μινιατούρες

09.11.2016

«Η εμφάνιση του επιδόρπιου είναι όσο σημαντική είναι η γεύση του». Αυτό λέει ο ζαχαροπλάστης Matteo Stucchi από την Monza, στη βόρεια Ιταλία.

Τα γλυκά του είναι ολόκληροι λιλιπούτειοι κόσμοι. Στον κόσμο των γλυκών του έχει δώσει το όνομα «Lilliput» και «φαντάζεται» πώς θα ήταν οι άνθρωποι που θα ζούσαν σ’ έναν κόσμο από τεράστια γλυκά.

Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη σκαρφαλώνουν πάνω σε βουνά-muffin και από τη βουνοκορφή παρατηρούν γιγάντια εκλέρ, σε σχήμα κύκνου, να κολυμπούν εδώ κι εκεί. Brownies γίνονται ορυχεία, ένα τιραμισού γίνεται εργοτάξιο, τρία μακαρόν μετατρέπονται σε αθλητή άρσης βαρών τη στιγμή που διεκδικεί μετάλλιο.

Ο Matteo Stucchi εμπνέεται από τον Christopher Boffoli, καλλιτέχνη γνωστό από τη δουλειά του «Big Appetites». Οι προσπάθειές του Matteo δεν πέρασαν απαρατήρητες. Μέσα σε δύο μήνες, ο λογαριασμός του στο Instagram έφτασε τους 35.000 followers. «Έφερα μαζί την τροφή και τη φαντασία μου, δημιουργώντας γλυκά και ευφάνταστες λήψεις (φωτογραφικές)» έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram.

idolcidi2idolcidi3idolcidi4idolcidi5idolcidi6idolcidi7idolcidi8idolcidi9idolcidi1

Πηγή: newsbeast.gr